![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Meryem'in hamileligi, Isa'nin dogumu?!?!?! Konudan saptirmayalim lütfen.
Isa'nin hayati, havra-manastir yasamlari... Kur'an da yok ya o konular.... Ansiklopediler lügatlar basladi ayetler adina konusmaya, acaba o ansiklopediler lügatlar dipnot olarak mi tavsiye edilmis insanlara ( kendisini ap acik izah eden ayetlere nispet (!). Yoksa dünyaca kabul edilmis kaynaklar midir bunlar? Ne bicim arapcaymis anlamadim gitti. Ya bu araplar dis ülkeler ile nasil anlasiyorlar, arapca olmamasi gerektir diye düsünüyorum. Kimsenin anlayamacagi bir dilde alis veris dahi olamaz. Elma istersin, elma haramdir diye adama hurma satarlar. Amma da soru sormusum ha, araplar acaba kendi aralarinda nasil anlasiyorlar diye sormam gerekirdi. Kimdir bu ansiklopedileri lügatlari yazanlar, hadisler rivayetler ortaligi kasip kavururken nerdeydi bu yazarlar ve alimler? Rivayetleri birakalim bir kenara derken..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sevgili merdem!
Sen kimsin? Beş-altı ay evveline kadar seni burada kim tanıyordu ki? Senin geçmiş 60 yılını kim araştırma ihtiyacını duymuştu ki? Senin ne olduğunu kim biliyordu ki? Seni bize tanıtanın/referansının yazdıkların,yazdıklarının içeriği ve yazdıklarındaki tutarlılığın olduğunun farkında mısın? Dikkat ettin mi? Bu sitede ufak tefek çekişmelerin (ki o çekişmeye sebep olanlar da konuya katılıp illâki benim dediğim dedik diyenler) dışında ''acaba'' sorusunu kendi kendine soran ,yani araştırma yükümlülüğünü üzerinde duyan kişiler çoğunlukta. Merdem. Ben seni kafamda yaratmıyorum. Sen kendini bana yazdıklarınla tanıtıyorsun. Bu sitenin bir ferdi olarak bazı arkadaşların sana eğer bir şey söylüyorlarsa ,söyleyiş biçimlerinden senin için iyiyi söylediklerini anlarsın. Etrafına, senin anlayışına ters düştükleri, yani illaki benim dediğim dedik söylemine uymadıkları için sitem etme. Kendini tart ve acaba yanlışta mıyım diye bir düşün. İstesen de istemesen de saygın kişiliğin dolayısı ile, SAYGILARIMLA. Galip Yetkin. Konu galipyetkin tarafından (2. May 2013 Saat 03:57 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
misal olarak verdigim hikayeyi okudun mu? Oradaki arkadas yaptigi hareketler üzerine öbür arkadasi tarafindan yanlis taniniyor. Demek istedigim sudur, benim yazdiklarimdan anlattiklarimdan taniyorsun beni, ne dereceye kadar dogru taniyabiliyorsun? Benim yazilarim ortada ve ona göre kendimi tanitmisim diyorsan, hikayede deki arkadasin hareketleri ve sözleri de ap acik ortada, buna ragmen öbür arkadas tarafindan olumsuz olarak algilaniliyor. *** Baska bir konu üzerine; Ille de bir insanin bir seyler anlayabilmesi, Ayetler üzerinde düsünebilmesi icin cok cok seneler ögrenim görmesi mi lazim? Bir sürü yabanci kaynaklardan faydalanarak mi aciklamak gerekir ayetleri? Hocanin aramasi gibi: Hoca samanlıkta kaybettiği iğneyi dışarıda arıyormuş.. Hoca neden orada aramıyorsun? Burası daha aydınlık evladım ![]() "kaybettiğin yerde aramıyorsun o yüzden bulmazsın" denilmez mi hocaya? Selam ve dua ile. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
![]()
He ya merdem.
Haklısın. Galip Yetkin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman Üye
![]()
Dünya mali dünyada kalir....
Hepimiz maddeci olmus cikmisiz sonunda. Kimin ne kar mali var parasi var cocugu var. Kim kime ne yardiminda bulunmus, aa o kadarcik mi vermis. Kimi elinde olanin bir miktarini verir, kimisi hepsini verir. Kimisi bir hic bir sey vermez. Galip agabeyim, benim verdigim 10 eurolar belki alay konusu olabilir, senin bu yolla beni degerlendirmen bilmedigin konular hakkindadir. Benim kimsenin övgüsüne ihtiyacim yok, ama yerlere sermesine hic ihtiyacim yok. Övgüler sadece yüce Allah'adir. Islam da diyet denilen bir sey var, buna günlük kanunumuzda aci parasi/zarar parasi deniliyor. Bir trafik kazasi sonucu kaza sigortasi bir miktar para ödedi bana, ki bu paraya ne vergi dairesi el atabiliyor, ne sosyal yardim dairesi el atabiliyor, her bir devlet kurumu biliyor ki bu para bana kazadan dolayi tattirilan acilarin/eziyetlerin karsiligidir. Rabbime sükürler olsun ne diyeyim ki baska, neylerse güzel eyler. Benim bir servetim yok hayirlarda bulunayim. Bu aci parasi benim sevinc param oldu. Madem devlet bunu bana hak görmüs istedigim gibi harcarim. Elimde olani degisik alanlarda harcadim, cocuklarimin ihtiyacindan Filistin okullarindaki icme suyu ihtiyaclarina kadar, sadaka olarak bir takim ülkelere et yardimi, kimsesiz cocuklarin okul araclari vb. Ne degisti simdi? 10 euro dagitan merdem kiz ile yukaridaki satirlarda anlatilan merdem kiz kiyaslamasi mi yapilacak simdi? Ne degisecek? Ben yine de benim. Bu kadar mi maddeci olduk. Kimin nesi var kim ne veriyor kim ne vermiyor? Gözle görülen ile mi biciyoruz degerlerimizi? Kimin nesi yok, kim Allah rizasi icin ne veriyor diye bakin bir de konuya. Mesela, evimi gayet kullanisli dösedim ve Rabbim, ben öldükten sonra hakedenlerin eline gecsin (kim olursa olsun, yeterki haketsin) afiyetle kullansinlar diyorum, biliyorum ki benle gelmeyecek malim, benden sonrakiler faydalansin. Bu gün ben kulanirim yarin baskasi. Bu illede benimdir, ayrilamam gibi bir kör görüsüm yok, ben maddeye tapmiyorum, sadece ihtiyacim usülünce kullaniyorum. Maddecimiyim ben, sayet maddeci bir insan hayalini kurdurmussam bazi kafalarda, bu yüzden ahmakmiyim ben, sirf böyleyim diyerek ayetler bana yabanci mi kalacak? Ben kalbimi Rabbime acarim ancak, iste böyle zorlanip buralarda bir seyler karalarsam üzer bu beni. Anlayin lütfen. Sahsi meseleler yapmayin burada. Selam ve dua ile. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Gözlemsel bir Oyun teorisi ve Nash dengesi;
Birden çok eylem; ve usta bir oyuncu; şaşırtan... Şapka çıkartılacak cinsten bir khaos ve sonrasında denge. Belki insan belki evren... Örtünen kim? Örten ne? Neden örtmüşki? Sağından seslenen kim ya solundan seslenen? Azıcık insanın sorduğu çok büyük bu soru ne? Kimim ben? Çerçeve farklı ama resim hep aynı. Çoğu çerçeveyle meşgul, sanat bilen azınlık ise resimle. Hiç bilenle bilmeyen, görenle görmeyen, duyanla duymayan bir olur mu? İçimden gelen birkaç satırdı döktüklerim. Amacı gayesi olmayan. Öylesine Selam |
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman Üye
![]()
Meryem Ana merdem kiz derken konu karisti gitti.
Konumuz, sorumuz; Isa peygamberin nasil/hangi sartlar altinda dogdugu, konuya aciklik getiren yok mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.632
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun aleyküm! Değerli Kardeşlerim!
Hurma ağaçları ne kadar güzel.
dost1 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | merdem (14. May 2013) |
![]() |
#9 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı -Yerden enaz beş-altı metre yükseklikte olan hurma dalına doğum esnasında Meryem nasıl tutunacak, nasıl sallayacak da hurmalar dökülecek ve o hurmaları yiyecek? Altından su akması da ne oluyor? Her doğumda bir su akar; bunu mu anlatıyor? Yoksa altından akan su ile hurmalar cennet tasvirlerine mi gönderme.......vs. mi? Ve Aleykum Selam Degerli Dost1 Kardesim, en azindan Galip Agabeyime bir cevap olmus, 5-6 m. yükseklikteki hurma dalina Meryem'in nasil tutunacagina dair ![]() Altindan akan sulari da herhalde izah edebiliriz yakinda ![]() Selam ve dua ile. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Uzman Üye
![]()
Bravo.
Bir resimle her şeyi hallettin bitti. Neymiş? Doğum esnasında dalları yere yakın ve meyveli bir hurma ağacı gözüne kestireceksin; rahat doğum yapmak için dalına tutunacaksın, elinin altındaki hurmayı dalından koparıp yemeyecek, fakat sirkeleyeceksin ve yere düşeni yiyeceksin. Doğum için yatak ve steril bir yer değil de böyle bir ağaç altı tavsiye edilmiş ki herhalde doğan çocuk hurma kokulu olsun ve Meryem doğumdan sonra mikrop kapmasın Bu kısmı Merdem kızımız halletti. Yakında gene bir resim görür veya bir ajanstan haber işitir de kıafasında bir ampul yanar da ayetin geri kalan kısmını bize bir güzel izah eder. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
isa, kuranda, meryem, peygamber, resul, İsa, zekeriya |
|
|