hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > MAKALELER(DİNİ ve SİYASİ) > Makaleler

Seçenekler Stil
Alt 4. February 2013, 01:06 PM   #14
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
raven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
part1

-bence bizim şu gelenekçi müslümanlarda tıpkı onlar gibi

-niye ki?

-bunlarda aynı zombiler gibi sadece beyinlerinin arka lobunu çalıştırıyorlar.tek bir şeye kilitlenmişler sorgulama algılama yok.hep hurafe, hadis falan

-peki efe sen neye inanıyorsun

-hıyar olduğumuza

Sevgili raven,

""rivayetler/mezhepler/atalar dini yaşayanlar için"Zombi" benzetmesini ben yaptım, ama "hıyar" benzetmesini yapmadım.

Senin diyaloglarında ise onları zombiye benzetenin aynı zamanda "hıyar" benzetmesi yaptığı şeklindeki anlatım yanlış olmuş...

Şimdi diyaloğu yukarıya alıntıladığım yerden itibaren olması gereken şeklinde izninle yazmaya çalışıyorum:

DİYALOG:

-bence bizim şu gelenekçi müslümanlarda tıpkı onlar gibi

-niye ki?

-bunlarda aynı zombiler gibi sadece beyinlerinin arka lobunu çalıştırıyorlar.tek bir şeye kilitlenmişler sorgulama algılama yok.hep hurafe, hadis falan

-peki efe sen neye inanıyorsun

-Benmi?, Ben, rivayetler yüzünden kur'anı terk eden bu zombilerin yanında, sadece kur'an demekle birlikte "Kur'an da bize anlatılan;

1- "melek, şeytan denenlerin ayrı varlık olmayıp, insanın iyi kötü tarafları olduklarına,

2- namazın "namaste" denen putperest inancı olduğundan aslında namazın islamda olmadığına,

3- kısas denen bireysel suçların misliyle karşılığınınn verilmesinin insanlar için cezalandırma olmayıp, hayvanlar yada eşyalar bakımından yer aldığına,

4- Zinadaki 100 "celde" cezasının çok ilkel olması nedeniyle olmayıp, aslında yüz sopa vurulmuş gibi zina edenlerin yüzlerinin kızarması anlamı olduğuna (zina edenlerin yüzü 100 sopa vurulmuş gibi nasıl utandırılıp kısaltılacağını da söyleyememeleri ayrı bir durumdur)

5- Hırsızlıkta fiili el kesme cezasını zalimane bulup, islamda zaten hırsızlığa gerek bırakmayacak sosyal düzen oluşturulamadıkça hırsızın elinin kesilemeyeceğini bilmeden, hırsızlığı önleyici tedbirler (ömür boyu hapis dışında başka bir şekilde hırsızlığı önleyecek başka şey bulunamayacağını da düşünemeden) olarak anlayanların olduklarını

da belirtmek gerektiğine inanıyorum.

Daha fazla örneklemek mümkünse de Nasıl hatalar yapıldığını anlamak isteyene bu örneklerin fazlasıyla yeterli olduklarına inanıyorum.

Selamlarımla,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
sevginur (4. February 2013)

Bookmarks

Etiketler
ahirette, değildir, dini, dinini, islam, mezarlıklar, müslüman, yaşayacak

Seçenekler
Stil