![]() |
![]() |
#34 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Elbette.
Düsüncelere ancak SAYGI gösterilir ama KATILMAK sart degil. * "Bana bi babalik daha yap..." Bu deyiş erkek yetimleri akla getiriyor? Onlar da mı babalık yapılmasını istiyor? Evet. Ama buradaki baba kelimesinin anlamini daraltmiyoruz degil mi. "Babalik, annelik, ablalik, abilik..."tir tamami. Onun için büyüklük yap diye de yazdim. Iste, MALLARI OLAN, dolayisiyla size MALEN ihtiyaç duymayan "yetame"yi nikahlama isini, onlari himaye etmis olan SiZ anneler, babalar, ablalar, abiler... yapacaksiniz ve SiZ Hatice'ler, Zeyneb'ler, Aise'ler... yapacaksiniz. Çünkü sizin de "mâ meleket eymân"iniz var. Bkz Ahzâb 55. "Kimleri nikahlayacaksiniz"a gelince, cevap: kadinlari ve erkekleri. Çünkü nikahlayin yükleminin 3 Nesnesinden 1'i olan mâ meleket eymân kadinlar ve erkeklerdir. Bkz Nûr 33. Nikahlayin size yetki veren 1.kadinlarin ikiserini ve üçerini ve dörderini 2.ya da onlarin yalinzca 1'ini 3.ya da mâ meleket eymâninizi. Kanit olarak ilgili ayetlere yollama yaptim, tekrarin lüzumu yok. Konu Hasan Akçay tarafından (3. December 2015 Saat 05:30 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
hac, izlenimleri |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|