![]() |
|
|
#30 | ||
|
Katılımcı Üye
Tesekkür: 44
7 Mesajina 8 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Allah kelâmın en güzelini indirdi, ikizli, ahenkli bir kitab, ondan rablarına saygısı olanların derileri örperir, sonra derileri de kalbleri de Allahın zikrine yumşar, o işte Allah rehberidir, Allah onunla dilediğini doğru yola çıkarır, her kimi de Allah şaşırtırsa artık ona hidayet edecek yoktur. 39:23 Kitabın bu özelliğini ben, samimi insanları düşünmeye-sorgulamaya teşvik etmek ve iyi-doğruyu arama niyetinde olmak şartıyla, bahşedilen akıl-ilim miktarınca bir mana algılaması amaçlanmış olabilir diye düşünüyorum. İslam dünyasındaki farklı-zengin yorumların bu sebeple oluştuğunu düşünüyorum. (sunni, şafi, sufizm, vs.) Bunca farklılığın-zenginliğe sahip müslümanların ise düştüğü tek hata, kendi fırkalarında kabul görmüş olan öğretileri-kaideleri mutlak kabul edip, geri kalanı reddetmeleri veya dışlamaları. Bu durumun Kuran felsefesine uygun olmadığı kanaatindeyim. Sizin yukarıdaki sorgulamarınızdan şunu mu anlamalıyız? "Hz. Peygamber mushaflaştırdı ve o mushaf bu güngü mushaftır" veya "Hz. Peygamber mushaflaştırdı ancak hemen sonrasındaki siyaset ile işler karıştı" Alıntı:
Selamlarımla.
1:6 İlet bizi O dosdoğru yola... Konu han tarafından (15. January 2015 Saat 08:24 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
| Bookmarks |
| Etiketler |
| şerif, şive, ayet, başkan, diyanet, halife, hareke, iniş, komisyon, kur'an, kureyş, lehce, lisan, müze, mekke, mushaf, nüsha, orjinal, osman, resmi, taşkent, tayyar, tertip, topkapı, toplanma |
|
|