![]() |
|
![]() |
#1 | ||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Kuranın tümünü bu yüzden anlayamıyorsunuz. Umarım ağırlıklar kalkar ve perde iner. buyurmuşsunuz da efendi hazretleri size söyleyebileceklerimi yazayım ben de... "Şu takıntılarından, kuranı sadece sen ve senin gibi yorumlayanların anladığını sanma hastalığından kurtul artık. " İnsanları değil de fikirlerini konuşmanı, muhataplarını anlamamakla suçlayarak onları küçük görme çabalarını, defalarca terketmen konusunda uyarmama rağmen, müzmin hale gelen bu davranışından kendini kurtarmaya çabalamak yerine hala aynı şekilde hitapta ısrar ediyorsun. Kaldıki, senin bu yaklaşımın, itici bir etki yaparak, haklı olduğun konuların bile muhatabın tarafından önemsenmemesine sebep olabilir. Ben, artık senin bu kompleks yazıların yerine mantıklı, sana ait fikirlerini görüşmek, onlardan faydalanmak istiyorum. Ben ise; kabul et yada etme, sıradan bir müslüman olarak, kurandan okuduklarımı (rabbime hamd olsun) anlayabilen ve bunu ifade edebilen, yazıya dökebilen biriyim. Bundan böyle sadece yazılarımın içeriğine itirazlarınız olursa, yazımdan alıntılayarak, size göre doğrusunu yazarsanız, ben de onu dikkate alır ve katılıp, katılmadığım kısımları yine yazından alıntılayarak gösteririm. Selamlar... aorskaya Konu aorskaya tarafından (12. October 2012 Saat 01:47 PM ) değiştirilmiştir. |
||
![]() |
![]() |
aorskaya Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi: |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sözün en güzelini inzal eden rabbe hamdolsun ki bütün çağa hitab eden bir kitap vermiş |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Elbette müteşabih ve misaller vardır, sembollerde vardır. Ancak; doğaüstü her olay, anlatım sembol değildir. Ben doğaüstü olayların hepsinin sembol anlatım olduğunu kabul ve iddia edenlere yönelik olarak; "kuranı mecaz, sembol, bulmaca, bilmece" kitabı yapıyorlar eleştirisi getirdim. "Sözün en güzelini inzal eden rabbe hamdolsun ki bütün çağa hitab eden bir kitap vermiş" demişsiniz. Amenna... Buna katılmayan müslüman olabilirmi? selamlar aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
isimlendirilmesi, kavramı, melek |
|
|