hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 8. March 2013, 03:17 PM   #11
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu Ayetleri din nedir iman nedir bilmeyen koyu bir ateiste okutsaniz, sag kulagini sol elinle göstermeden haram'in neler oldugunu anlar.
Sevgili merdem kardeşim,

Bu sözünüz aslında "domuz eti"nin haram oluşunu gözardı ederek, bunun helal gibi tüketilmesine neden olacak şekilde ayetin anlamını başka şeylere kaydıran kimselere, hatalarını görüp düzeltebilmeleri için bir şans olabilir.

Burada, bir kimsenin, "domuz eti"nin helal anlaşılmasına sebep olabilecek yazısını (bilerekmi, yoksa bilmeyerekmi yazdığını bilmiyorum, bu nedenle kişiyi tanımlamak istemiyorum) ikazlara rağmen savunması, başka kimselerin de o kimsenin kendileri nazarındaki hatırına yada önemine dayanarak onu destekleyen görüşlerde ayetin gerçek anlamını kaydıran yazılar yazması samimi bir müslüman olarak bizleri üzmektedir.

Bu kimselere, kimin hatırı yada önemi olursa olsun, rabbimizin sözü yanında değersiz olduğunu hatırlatarak, ayetin gerçek anlamını yazmalarını, kendileri için rabbimizden tövbe ile af dilemelerini öneririm.

Ateistlere bile şapka çıkarttıran bu tür iddiaları, müslümanım diyenler yapabiliyorsa, kendini hanif kabul eden bu kardeşlerimizin, İbrahim peygamberin hanifliğinin tam tersi duruma düştüklerini, yeniden kararlarını gözden geçirerek hanif bir müslümanın yapacağı şekilde akıllarını kullanarak, kur'an ayetlerini anlamalarını dilerim.

Sonuçta, bu kardeşlerimiz bize kızsalarda, bizim anlatıklarımız kendilerine ağır gelse de, bu kardeşlerimizin göstereceği tepkiler, yaklaşımlar, rabbimizin sözlerinin gerçekliğini her durum ve ortamda dillendirmemize asla engel olamayacaktır, olmamalıdır.

Bize düşen doğruları göstermek, savunmak ve davet etmektir.

Dileyen davete icabet eder, dileyen reddeder ve sonuçlarına katlanmayı göze alarak aynı yanlışlara devam eder.

saygılarımla,
aorskaya

not: merdem kardeşim, güzel, kısaca detaylı ve delillerle ortaya koyduğunuz gerçekleri anlatan yazınız için tebrik ve teşekkür ederim.

(Ben yazılarımda, bu tür dini doğruları savunan ve ortaya koyan kardeşlerimize, Allah'ın razılığını dilemeyi doğru bulmuyorum. Çünkü rabbimizin sözlerini doğru anlatandan zaten kendisi bizim dileklerimize gerek bırakmadan razı olacaktır.

Bu sebeple, ben şahsi memnuyetimi belli ederek ve teşvik eden sözlerimle sizi karşılıyorum.)
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
allah, domuz, etini, haram, kılmıştır, neden