![]() |
![]() |
#11 | |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 0
2 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Muhtemeldirki eski yazılarımdan birinden alıntıdır. Zan ediyorumki altındaki kısımları alıntı yapılmamış. Bir kısmı alınarak yorum yapılmıştır.
Öncelikle Peygamberlerin bazılarını bazılarına üstün kıldık buyuruyor ALLAH u Teala H.z leri Bakara (253) İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah'ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa'ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar. Nisa (151) Şüphesiz, Allah'ı ve peygamberlerini inkar edenler, Allah'a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, "(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkar ederiz" diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya;işte onlar gerçekten kafirlerdir. Biz de kafirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır Teala Hz. leri. Onların aralarında ayrım yapılmaması hepsinin ALLAH c.c ın nebileri olduğu manasındadır. Yoksa bütün insanlar ALLAH katında kulluk noktasında eşit değildir. Eşitlikleri hukuki noktadadır. Ayrıca buradaki kilise papazı örneğini kınıyorum zira senin anneni düşünmen yada babanı düşünmen yada arkadaşını yada evladını düşünmen hayal etmen sonucu senin annen rahibe baban rahip arkadaşın papa evladın şeytan mı oluyor. Ruhbanlık ALLAH adına birinin günahını bağışlamaktır. Şeyh ALLAH adına hiç kimseyi bağışlamıyor. Sadece yol gösteriyor. Sen burda insanlara yol gösterirken Rahip mi oluyorsun. Eğer ki ben Rabıta yaparken Şeyh e beni bağışla beni affet dersem o zaman yazdığın doğrudur. Ben böyle düşünmüyorum ki. Benim adıma böyle düşündüğümü iddia ediyorsan Yunus (36) Onların çoğu ancak zannın ardından gider. Oysa zan, hak namına hiçbir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarını hakkıyla bilendir. Bu nasıl bir mantık ki bir mümini diğer bir müminden daha çok sevmek ne zaman küfür oldu. Bu nasıl bir bakış açısıdır. Akla mantığa Kurana hiç bir şeye uymaz. Rabbim hepimizi hidayete ulaştırsın. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
mürid, mürşid, nakşibendi, nakşibendilik, rabıta, tarikat, tarikatta |
|
|