![]() |
![]() |
#10 |
Uzman Üye
Tesekkür: 67
264 Mesajina 549 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sayın Müslümanlardan rumuzlu arkadaşım şu sözleriniz üzerine cevap vermek istiyorum. Çünkü Ahzap 37. ayeti biraz daha farklı düşünmenizi ve sözlere daha objektif bakmanızı tavsiye edeceğim. (Gaip ile ilgili peygamberler Allahın onlara bildirdiği kadarını açıklamışlar ve bunların bazıları da hadislerde geçer ki bu gün bu şekilde hadis olmayıp YALAN SÖZLERDE DOLAŞMAKTA bu doğru ama bundan dolayı da HEPTEN RED ÇOK BÜYÜK BİR YANILGI VE YANLIŞLIKTIR.) Gaip konusunda açıklanan tüm bilgiler kur’anda dır bunu söyleyen kur’andır, yani Yaratan. Kur’an dışından bazı hadislerle de bu bilgilerin geldiğini söylemeye çalışıyorsanız kur’ana ters düşersiniz. Hadis ve sünnet konusunda ben birçok yazımda düşüncemi söylemişimdir tekrar söylemek isterim. Ben ana kitaba (KURANA) uyan her bilgiden yararlanır ve kabul ederim, hiç bir zaman tümden red edelim demedim. Yeter ki kur’an süzgecinden geçsin. Özellikle peygamberimizin hayatı, örnek yaşamı ve toplumda olaylar karşısında takındığı tavırlar bizlerin yararlanacağı örneklerdir. Tevatür yollarla gelen bilgiler asla dinin kanıtı ve delili olamaz. Delili ve hükmü Allah yalnız ben veririm diyor. Bunu söyleyen ben değilim Yüce Rabbim. O öyle söylüyorsa bizlere buna inanmak düşer. Hadisler dine ilave hüküm koyamaz. Lütfen düşünün mezhepleri. Hepside aynı konularda bile çok farklı hadisleri kabul etmiş ve dinin temeli yapmışlar. Sormak isterim acaba hangi mezhebin kur’an dışından kabul ettikleri gerçek doğrudur? Tabi bu soruyu hangi mezhebin mensubuna sorsak bizimkiler diye cevap verecektir. Onun içindir ki birbirlerini öldürmekten bile geri kalmıyorlar. Peki delilleri nelerdir dediğimizde ise ne yazık ki rivayetler örnek gösteriliyor bunların delil olamayacağı açık, ama kabul edenlere de söyleyecek sözümüz elbette yok. Rabbim emin olunacak, güvenilecek, korunan tek delilin KURAN olduğunu söylüyor. Dikkat edin ben söylemiyorum Yaratıcı söylüyor. Sizce rahman sizi bu kitaptan hesaba çekeceğim dedikten sonra, kur’an dışından da bazı bilgiler gönderdim onlardan da sorumlusunuz der mi? Herkes kendi yaptıklarından ve söylediklerinden sorumlu tutulacaktır. SAYGILARIMLA Halukgta |
![]() |
![]() |
halukgta Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | aşık74 (20. March 2010) |
Bookmarks |
Etiketler |
gerçekleri, hadis, kutsi |
|
|