hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 15. October 2012, 05:26 PM   #11
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili aorskaya,

Sen iyi bir insancıksın tıpkı benim gibi. İnsancığın(beşer) kamiline insan derler. İnsan olmak zordur. Her sözü mızrak kabul etme ki incinme.
Selamlar,
Peki kardeşim, bu sözün üzerine, ben; alınganlık yapmış olayım, problem değil...

Alıntı:
Sen hadisleri veya rivayetleri kaynak kabul ediyor musun ?
Ben hadislere tanık olsaydım, elbette kaynak kabul ederdim. Etmeyenler olsa bile kaynak olma özelliğini yitirmezdi. Çünkü, rabbimizin peygamberlere iman etmemiz için emri vardır, iman etmeyen müslüman da olamaz.

Ancak; rivayetleri kesinlikle kaynak kabul etmiyorum ve bu güne hiç bir anlatımımda kaynak olarak kullanmadım.

Çünkü, rivayet sadece bir idddiadır ve doğruluğu hiç bir zaman ve şekilde tam kesinlikte ispatlanamaz. Bu nedenle ben rivayetlere dikkatle yaklaşırım.

Ancak, sadece rivayetleri değil, isterse imansız birinden gelsin, ileri sürülen görüşü, iddiaları da kurandan o konudaki kendi fikrimle kıyaslarım. Benimkinden doğru, mantıklı geliyorsa ve kurana da ters değilse, kendi görüşüm yerine alır, daha iyi fikir olarak onu kabul ederim. Ama, bu durumda dahi bunlar kaynak olamaz.

Alıntı:
Muhammed nebi mümin veya müşrik birisinin sorusuna nasıl cevap verir idi. Kuran ayetlerini bu ortama yazarmısın. Müşrikleri Muhammed nebiden beklentileri neler idi. Bunlar Kuranda ayan beyan var. Bir bak ve yaz kardeşim.
Kuran ayetlerini yazmama gerek yok diye düşünüyorum.

1- Muhammed peygamberimizin sorulara, kitaptan cevap verdiğini bilmeyen yoktur. Ancak; bazı imansızların kasıtlı ve özellikle peygamberimize gelmeleri üzerine, kendilerine inen kitaba rağmen muhammed'e gelmelerinin tenkit edilmesi de söz konusudur. Ancak, Muhammed kuranı yaşardı, kurandan yaşardı, kuranın yaşanmasına çalışırdı. Bu bakımdan kuran dışından konuşmazdı.

2- Müşriklerin Muhammed peygamberden bekledikleri, kısaca; kendi ilahlarına dokunulmaması, büyük imkanlar sunulması karşılığında Allah'ın tek ilah olmadığını dillendirmesidir.

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (15. October 2012)

Bookmarks

Etiketler
arzı, hadislerin, kurana