hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Melekler'e İman > Meleklerin Durumu

Seçenekler Stil
Alt 10. October 2012, 09:15 AM   #1
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sizin melek kavramının, rabbimizin gücü olduğu iddianızda...(aorskaya)

ne gücü arkadaşım nedir bu güç kuvvet muhabbeti harry potter dan bahsetmiyoruz, buna cevabı az önce verdim...
şu bildiğimiz kasırga veya deprem Allah ın gücü mü yoksa oluşturduğu sistemde yerini alan planlı ince hesaplı doğal sonuçlar mı...
kasırga rabbin kendi yönlendirdiği sisteme yerleştirdiği kendi tesbihini bilen hizmetkarlardan biridir...
Selamlar,

ne gücü arkadaşım nedir bu güç kuvvet muhabbeti harry potter dan bahsetmiyoruz, buna cevabı az önce verdim...
demişsinde;

Melek kavramını, rabbimizin gücü kuvveti olarak kabul eden ve ona göre açıklamalarda bulunan bir kardeşimizin yazısına verdiğim cevaba aşağıdaki eleştirel yazıyı siz yazmadınızmı?

Alıntı:
selam

kendi melekelerine; “…halife var edeceğini” söylemesi gibi mantıksız bir durum ortaya çıkar...(aorskaya)

ne kadar tuhaf dimi,
tıpkı "kendi yarattığı aciz, koşulsuz şartsız itaat etmesi gereken, kendisiyle birebir muhatab emirErlerinle muhabbet etme ihtiyacı duyması hatta fikir danışması" gibi...

Daha sonra, melekelerinin, yani güçlerinin, “rabbimizi hem şükürlerle yüceltmesi ve hem de bozgunluk çıkaracak birine gerek olmadığı” gibi rabbimize itirazında aynı tutarsızlık yeniden baş gösterir...(aorskaya)

tuhaflık devam ediyor,
bu söz onlara ait "laa ilme lenaa illaa maa allemtenaa.../ bize ne öğrettiysen o, başka bir bilgimiz yok..." ve bu söz gereğince öncesinde rableri "oturup yeryüzünde bunları şunları yapabilecek niyette bir adem yaratacağım" demiş olmalı kendilerine çünkü ademin dünyada neler yapabileceklerinden kesin bir şekilde eminler/bilgi sahibiler/haberdarlar ama buarada "kaale innii a lemu maa laa taa lemuune.../ sizin bilmediğinizi bildiğim kesin.." denmiş kendilerine, yani bilgilendirme eksik...
ve onlar/kendisiyle birebir muhatab koşulsuz şartsız itaatte olmaları gereken emirErleri anlaşılmaz bir cürretle sanki yönetim kurulu misali ve sanki yaratıcı birşeyden anlamaz da ne olacağını bilip kestiremez misali akıl vermişler...

iyide neden bütün bu muhabbet...

Son olarakta, rabbimizin kendi melekerine, yani kendi kudretine, kendi gücüne; “ben sizin bilmediklerinizi bilirim” deme durumu ortaya çıkarki, bu sıradan birinin dahi akıllıca bulmayacağı şeydir...(aorskaya)

onu da anlamıyorum, bu emirErleri/harici görünmez varlıklar neden yönetim kurulu pozisyonunda herşeyden haberdar, neden emirErlerine bunları açıklama gereği duymuş, bu muhabbete girmiş ne gereği var Allah ın koşulsuz şartsız itaatte olmaları gerekenlere şunu yapın demeleri kafi bilgi sahibi olmalarını istemesine ne gerek var....

Çünkü, Allah’a düşman olanların, onun yaptıklarına, yapacaklarına dost olmalarını beklemek saftiriklik olur...(aorskaya)

iyide, aynı şeyi emirErleri/harici görünmez varlıklar için düşünmekte öyle olur....
Şimdi, ben melek ile melekenin aynı şey olmayacağını, meleğin güç, kuvvet anlamına gelmeyeceğini açıklamaya çalışırken, sizin bunu tuhaf bulan yukarıya alıntılanan yazınızı yazmadan önce, şimdi sorduğunuz, “güç, kuvvet de nerden çıktı?” diye sormanız gerekmezmeydi?

Neden, önceden nereden çıktığını bilmediğiniz halde, öğrenmeden de yazımı tenkit ettinizki?

Tam anlamadan, düşünmeden yazdığınızımı kabul edelim sizinle ilgili olarak… Halbuki, güzel yazılarınıza tanık olan birisi olarak bunun doğru olmayacağını düşünüyorum.

Alıntı:
kullun kad alime salaatehu ve tesbiihahu.../
Allah a ait salat ve tesbih bilen yağmur bırakan bulutlar...

buradaki "sıralı uçarak yağmur bırakan bulutlar" Allah ın sisteminde tesbihini, görevini bilen hizmetkarlardır...
bunlar meleke midir veya diil midir, hem nedir şu meleke veya güç/kuvvet bana yardım edin...
Meleklerin, ayrı bir yaratık olmayıp, Allah’ın gücü, kuvveti olan özellikleri şeklinde kabul eden kardeşlerimiz var. Yani, onlara göre melekler, rabbimizin melekesi, gücü kuvveti demektir. Ben de bunun aksi yönde açıklamalarda bulunurken, siz bana muhalif olacak şekilde konuya giriş yaptınız.

Dolayısıyla, bu soruyu yazınızı yazmadan önce sormanız gerekmekteydi. Ancak, şimdi de sorulsa, sanırım ilgili kardeşlerim, bu sorunuzu cevaplayacaklardır.

Selamlar
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (10. October 2012 Saat 09:20 AM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
isimlendirilmesi, kavramı, melek