![]() |
![]() |
#21 | ||||||||||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]()
Ben, neden sadece sünnet (hiç değilse neden tek olmamış) değilde ilk-son diye aynı namazda iki sünnet olmuş diye soruyorum, sen bana “rivayetler ve peygamber sünneti” diye cevap veriyorsun.
Sünnet deyince, zaten peygamber sünnetinden konuşuyoruz? Neden ilk ve son sünnet var, neden tek sünnet yok. Ayrıca, rivayetler peygamberden önce gelmez, o nedenle rivayetleri önce yazmamalısın. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kurana göre serbest olduğunu kabul ediyorsan, sen şimdi mezhep öğretilerinden farklı olarak, onların belirlediği rekatlardan farklı rekat sayılarında namaz kılıyormusun? Örneğin sabah namazının sünnetini ilk-son neyse, 4+2 kılabilir, öğle namazının sünnetini de 2 olarak kılabilirmisin? Kuranda namaz detaylı değil mezhepçilerin, farz namazların rekatını nereden bulduklarını anlatabilirmisin? Alıntı:
Alıntı:
İnsanların zihninden bile desen, zihinden gelenle namaz belirlenebilirmi? Rasule iman, onun getirdiği, anlattığı, öğrettiği, uyguladığı, uymazsak cehennemle, uyarsak cennetle müjdelediği rabbimizin vahiylerine imandır. Bu vahiyleri getirenin, bizim kurtuluşumuzu sağlayan bilgileri vermesi nedeniyle bize canımızdan yakın olduğuna inanmaktır. Alıntı:
Alıntı:
Sen, resulün böyle dediğini duymuşlar, yada görmüşler diyen, mezhepçilere, hadis rivayetçilerine, inandığını görebiliyormusun? Kim bunlar, tanıyormusun, emin olduklarını nerden biliyorsun, adeta resul gibi dediklerine nasıl inanabiliyorsun? “Yanlış varsa, kuran ortada” demişsin de; Kurana ters olduğunu gördüğün rivayete inanmazmısın, onu uyduruk kabul edebilirmisin gerçekten. Bu soru üzerinde iyice düşün cevap ver, sonra başka soru gelince kendinle çelişkiye düşme… Alıntı:
Peki, rivayetlerde aynı durum söz konusumudur da “kuranda rivayettir” diyebiliyorsun? Lütfen, cevaplarınızı alalım. Selamlar, aorskaya |
||||||||||
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (16. November 2012) |
Bookmarks |
Etiketler |
amacını, anlamak, doğru, doru, emrettiği, kuran, namaz, oruç, zekatın, özünü |
|
|